آرشیو بهمن ماه 1400

مشاوره در ضمينه هاي مختلف

۸۰ درصد تماس‌گيرندگان با خط ملي اعتياد را زنان تشكيل مي‌دهند

۶ بازديد

ايرنا نوشت: رييس گروه پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي كشور با اشاره به شماره ۰۹۶۲۸ گفت: ۸۰ درصد تماس‌گيرندگان با خط ملي اعتياد را زنان تشكيل مي‌دهند و مردان كمتر با اين شماره تماس مي‌گيرند.

ماريت قازاريان افزود: اين مساله به اين معني نيست كه افرادي كه با خط ملي اعتياد تماس مي‌گيرند، اعتياد دارند بلكه ممكن است از جامعه عمومي سالم تماس بگيرند و سئوال‌هاي مرتبط با پيشگيري يا درمان داشته باشند.

وي ادامه داد: تعداد زنان مصرف‌كننده مواد كه با خط ۰۹۶۲۸ تماس مي‌گيرند، نسبت به مردان كمتر است و مردان مصرف‌كننده غالبا مي‌خواهند مركز ترك اعتياد به آنها معرفي شود يا اينكه دنبال راهكار درماني هستند.

قازاريان اضافه كرد: تا پايان آذر ماه امسال، ۳۵۰ هزار و ۲۶۱ مورد تماس با خط ملي اعتياد داشتيم كه به ۹۶ درصد موارد تماس‌ها پاسخ داده شده است.

رئيس گروه پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي كشور خاطرنشان كرد: جوانان، زياد با خط ملي اعتياد ۰۹۶۲۸ تماس مي‌گيرند، اما نوجوان تماس‌گيرنده نداريم و ممكن است به صورت موردي باشد يا والدين آنها تماس بگيرند.

وي با اشاره به كارزارهاي رسانه‌اي بهزيستي براي پيشگيري از اعتياد گفت: اين كارزارها در همه استان‌ها به طور مرتب با موضوع‌هاي مختلف انجام مي‌شود. به طورمثال ممكن است اين كارزارها با گروه مخاطب كودك، نوجوان يا والدين آنها برگزار شود.

 سازمان بهزيستي و ستاد مبارزه با مواد مخدر با مشاركت يكديگر از سال ۱۳۸۸ خط ملي اعتياد را با شماره ۰۹۶۲۸ راه اندازي كرده‌اند؛ هدف از احداث اين خط پيشگيري، درمان و كاهش آسيب هاي اجتماعي ناشي از اعتياد است. خط ملي اعتياد ارائه‌دهنده مشاوره تلفني در سه نوبت كاري شبانه روز از ساعت هشت صبح تا ۲۰ است.  

بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، اكنون دو ميليون و ۸۰۸ هزار مصرف‌كننده مواد مخدر در كشور وجود دارد كه بالاترين مصرف مواد مخدر با بيش از ۶۶ درصد مربوط به ترياك است.

منبع:خبرانلاين

رونمايي از ۳۰ دستاورد درحوزه فناوري‌هاي شناختي

۷ بازديد

با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهوري از ۳۰ دستاورد ايران‌ساخت علوم و فناوري هاي شناختي در نمايشگاه دائمي محصولات دانش‌بنيان صادارتي ايران‌ساخت رونمايي شد.

به گزارش خبرآنلاين و به نقل از معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري، سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري با اشاره به نوظهور بودن اين حوزه فناورانه و ظرفيت‌هاي كشور براي پيشتازي فناوري شناختي گفت: اين فناوري در پيوند با ساير علوم و فناوري‌ها مي تواند تحول آفرين باشد. گام‌هاي خوبي در مسير توسعه علو م وفناوري‌هاي شناختي پيموده شده است و همچنان، راه زيادي براي پيمودن در پيش داريم.

 

ستاري با تاكيد بر اين‌كه مي‌بايد با نقش‌آفريني بخش خصوصي، هزينه‌هاي بسياري در توسعه مرزهاي دانش، آموزش و توسعه فناوري‌هاي شناختي صرف شود، ادامه داد: ستادهاي توسعه فناوري در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اهدافي چون توسعه نيروي انساني، ايجاد و رونق زيست بوم نوآوري و كنار هم قرار دادن اجزاي زيست بوم را دنبال مي‌كنند. ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي نيز با در اولويت قرار دادن توسعه اين فناوري، اقدامات اثربخشي را در اين حوزه صورت داده است.

رونمايي از 30 دستاورد درحوزه فناوري‌هاي شناختي/ستاري: فناوري‌هاي شناختي زمينه‌ساز اقتدار و پيشتازي در ميدان رقابت جهاني است

دستاوردهاي يك حركت پيوسته و هدفمند

معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري، با بيان اين‌كه بسياري از پروژه‌هاي كلان، محصولات دانش‌بنيان و پژوهش‌هاي مرز دانش شناختي با همين الگو به ثمر رسيده است، عنوان كرد: دستاوردهاي ايران‌ساخت در حوزه علوم  فناوري هاي شناختي، حاصل يك روند تدريجي، مستمر و هدفمند بوده است و حركتي كه از چند سال پيش آغاز شد، به بلوغي رسيده است كه امروز اين محصولات را  به تدريج وارد بازار مي‌كند.

وي با تاكيد بر هدف گذاري براي پروژه هاي مرز دانش گفت: بايد براي اين كه يك پروژه مرز دانش به نتيجه برسد، هدف‌گذاري دقيق صورت بگيرد. اين كه يك پروژه در ابتداي راه به محصول نرسد طبيعي است اما ريل گذاري و ايجاد زيست بوم يك ضرورت است و بايد به اين نتيجه برسيم توسعه خلق الساعه و ناگاه محقق نمي شود،

معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري، با بيان اين‌كه نتيجه حركت مستمر و هدف‌گذاري شده در توسعه مرزهاي دانش و فناوري، اقتدار و پيشتازي كشور است، ادامه داد: كشوري كه مي خواهد در حوزه اي توانمند شود، احتياج دارد كه توسعه دانش و  فناوري را اولويت قرار دهد و براي رسيدن به اين توسعه بايد حركتي هدفمند، مستمر و پيوسته را آغاز كند؛ ايجاد يك زيست بوم مساعد، زمينه را براي رشد بذرهاي نوآوري فراهم خواهد كرد و هدف تبديل به محصول يا توسعه مرزهاي دانش را به سرانجام مي‌رساند.

حمايت از نخبگان علوم و فناوري‌هاي شناختي

ستاري با بيان اين كه علوم و فناوري‌هاي شناختي، حوزه‌اي جديد و نيازمند تربيت نيروي انساني است، ادامه داد: در بسياري از دانشگاه ها احتياج داريم از فارغ التحصيلان ايراني خارج از كشور استفاده كنيم و به همين سبب زمينه بازگشت اين نخبگان را فراهم كرده ايم.

وي با اشاره به حمايت از توسعه مرزهاي دانش در كنار پروژه هاي تجاري سازي گفت: تلاش مي كنيم ساختار و فرهنگي را كه به توليد داخل، ساخت محصولات رقابتي و قابل عرضه در بازارهاي منطقه اي و جهاني منجر مي شود ترويج و حمايت كنيم.

معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري شكل‌گيري زيست‌بوم فناوري‌هاي شناختي را امري ضروري دانست و ابراز كرد: شركت هاي دانش بنيان، نيروي انساني، سرمايه گذاران بخش خصوصي و آزمايشگاه هاي بخش خصوصي، متخصصان و پژوهشگران، بخش هاي اثرگذار اين زيست بوم هستند و زمينه ساز تحولات و اتفاقات خوب خواهند شد.

توسعه طرح هاي فناورانه شناختي

همچنين در اين بازديد، سيد كمال خرازي مشاور معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري در حوزه شناختي با اشاره به اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي معاونت علمي در حوزه آموزش، پژوهش و درمان گفت: گستردگي حوزه علوم شناختي نشان دهنده عظمت خلقت انسان است و ضرورت بهاشت مغز و استفاده بهينه از مغز را دوچندان مي كند. در اين كارزار، دانشگاه‌ها نقش مهمي ايفا مي كنند ما استادان و پژوهشگراني در دانشگاه‌هايمان داريم كه اگر از ظرفيت آن ها استفاده شود مي توانيم به دستاوردهاي مهمي دست پيدا كنيم.

خرازي ادامه داد: در ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي نيز پروژه هاي بزرگ تا رسيدن به محصول حمايت و هدايت مي شود. در پروژه ايمپلت مغزي، ۸ دانشگاه مورد حمايت قرار گرفتند و توانستند اين پروژه را به سرانجام برسانند. اين دستاورد نشان دهنده اهميت مديريت و سياستگذاري از يك سو و نقش دانشگاه ها از سوي ديگر است.

وي با تاكيد بر حمايت ها از حوزه شناختي گفت: اگر حمايت هاي مادي و معنوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نبود قطعا به اين مرحله نمي رسيديم و خوشبختانه توانسته ايم محصولات ايران ساخت بسيار ارزشمند را بسازيم كه توسعه پايدار اين حوزه را تحقق ببخشد.

خرازي ابراز اميدواري كرد با حمايت هاي معاونت علمي و فناوري رياست جموري، محصولات اين حوزه در ساختارهاي آموزش، درمان، مطالعه و پژوهش توسعه پيدا كنند چراكه امروز شركت هاي دانش بنيان و فناور بسياري در حوزه علوم شناختي فعال هستند و ثمره فعاليت آنان را در توسعه اين فناوري، بهبود بيماران و توسعه مطالعات مغز مشاهده مي‌شود.

اجراي طرح هاي كلان حوزه شناختي

در بخش ديگري از اين برنامه، مجيد نيلي احمدآبادي دبير ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با اشاره به برنامه‌هاي كلان اين ستاد گفت: از مهم‌ترين طرح‌هاي كلان و اولويت دار مي توان به ارتقا سرمايه شناختي، توسعه فناوري‌هاي خواندن و نوشتن در مغز و ابزارهاي نوين مطالعه مغز، توسعه كاربرد تركبي علوم شناختي، هوش مصنوعي و كلان داده، توسعه دانش و كاربردهاي تركيب فناوري هاي سلول هاي بنيادي و شناختي و توسعه زير ساخت نيروي انساني، اشاره كرد.

ايجاد پيوند فناوري سلول‌هاي بنيادي و فناوري شناختي

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي افزود: بسياري از تجهيزاتي را كه براي آزمايش هاي پيش باليني نياز داريم، شركت هاي دانش بنيان در كشور توليد كرده اند و در حوزه فناوري هاي خواندن و نوشتن در مغز نيز طرح‌ها و پژوهش هاي فناوري در لبه دانش و فناوري در حال توسعه است. ۱۱ تيم دانشگاهي و ۲ شركت دانش بنيان در اين حوزه فعاليت دارند كه با تحقق حمايت هاي مالي به سرانجام خواهد رسيد.

وي با اشاره به توسعه كاربرد تركيبي علوم شناختي و هوش مصنوعي و كلان داده گفت: تلاش كرديم اين حوزه را ذيل يك شتابدهنده به صورت تجميعي شتابدهي كنيم كه خوشبختانه خوب جواب داده ست و ۱۸ تيم دانشگاهي در قالب فرآيند شتابدهي تا شهريور ماه سال آينده نتايج خود را به سرانجام خواهند رساند

نيلي احمدآبادي، با اشاره به توسعه دانش و كاربردهاي تركيب فناوري هاي سلول هاي بنيادي و شناختي گفت: تجهيز آزمايشگاه شناختي در رويان پژوه براي بررسي جنبه هاي شناختي سلول درماني در پاركينسون، با مشاركت ۷ مركز علمي در حال اجرا است. همچنين، طرح ايجاد مركز ملي مغز و شناختي در حوزه علوم و فناوري باليني ارتقا شناختي، طرح ايجاد مركز ملي نخستيان براي توسعه فناوري هاي درمان نوين براي بيماري هاي شناختي و مغزي توسعه فناوري مزهاي موچك براي مطالعات شناختي از ديگر برنامه‌هاي ستاد در اين حوزه است.

رونمايي از دستاوردهاي فناورانه ايران‌ساخت

۳۰ دستاورد فني و تخصصي حاصل از اجراي طرح هاي تحقيقاتي محققان و متخصصان حوزه علوم شناختي تحت حمايت ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي در دو سال اخير رونمايي شد.

دراين نمايشگاه دستآورد هاي و محصولات  فناورانه در زمينه هاي ايمپلنت هاي مغزي، تحريك الكتريكي عمقي مغز، تحريك مغناطيسي مغز، واقعيت مجازي براي جوندگان، تحريك بويايي، رهگير چشمي ، الكترود و سيستم هاي ثبت و تحريك مغز و نيز بازي ها و برنامه هاي كاربردي شناختي به نمايش در آمد.

ستاري از قسمت هاي مختلف اين رويداد نمايشگاهي بازديد كرد و با صاحبنظران و دست اندركاران حوزه علوم شناختي به گفت و گو پرداخت.

بومي سازي تجهيزات و ابزارها ، توسعه و تقويت بازار كسب و كارها مراكز و شركت هاي دانش بنيان و تجاري سازي محصولات و تجهيزات حوزه علوم شناختي از اهداف رونمايي از تجهيزات و ابزارها حاصل از اجراي طرح هاي تحقيقاتي تحت حمايت ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي است.

دراين رويداد نمايشگاهي، مراكز علمي و باليني كشور مي توانند نيازمندي هاي فني و تخصصي خود در حوزه علوم شناختي را با برخورداري از سقف پنجاه درصدي حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي تهيه و تامين كنند

منبع:خبرانلاين